Mustikka-maitosuklaaunelma
Ramin konditoria, joka muuten niitti menestystä Suomen paras leipomo -kilpailussa, kutsui osallistumaan kakkukilpailuun. Minulla on muutenkin ollut tässä pientä tuotekehittelyä meneillään kakkujen saralla, joten ryhdyin toimeen.
Halusin yhdistää makeaa mutta raikasta mustikkaa ja iki-ihanaa, suomalaista maitosuklaata. Keväistä ja vaikka äitienpäivään sopivaa fiilistä tavoittelen syötävillä kukilla. Kukat mokomat tosin pikkuisen nuupahtivat kaiken muun säätämisen lomassa. Joka tapauksessa kakusta tuli muuten sellainen kuin halusin: pehmeän täyteläinen mutta samalla marjainen ja raikas. Tummasta suklaasta tulisi varmasti tummempi - siis myös maultaan - suklaamousse, mutta tuossa maitosuklaisessa on kyllä jotain ihanaa keveyttä ja pehmeyttä. Mustikkakin pääsee sen kanssa paremmin oikeuksiinsa.
En varsinaisesti ole mikään kakkuspesialisti, mutta tässä kyllä minulle tärkeät elementit ovat kohdallaan: laadukkaat mutta yksinkertaiset raaka-aineet, erittäin herkullinen lopputulos ja kutsuva ulkonäkö. Kuulostaako tämä sinustakin hyvältä? Käy heti tykkäämässä täällä. Kilpailun voittajakakun tekijä pääsee Pariisiin!
En varsinaisesti ole mikään kakkuspesialisti, mutta tässä kyllä minulle tärkeät elementit ovat kohdallaan: laadukkaat mutta yksinkertaiset raaka-aineet, erittäin herkullinen lopputulos ja kutsuva ulkonäkö. Kuulostaako tämä sinustakin hyvältä? Käy heti tykkäämässä täällä. Kilpailun voittajakakun tekijä pääsee Pariisiin!
Mustikka-maitosuklaakakku
Pohja:
150 g dominokeksejä
65 g voita
Mustikkakerros:
4 dl mustikkahilloketta (ohje alempana)
100 g maustamatonta jugurttia
100 g mascarponea
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 dl kermaa
Maitosuklaakerros:
200 g maitosuklaata
1 dl kermaa
50 g jugurttia
3 liivatelehteä sulatettuna
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
Pohja:
Sekoita hienonnetut keksit ja voisula hyvin keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi.
Mustikkakerros:
Sekoita hilloke, maustamaton jugurtti, tuorejuusto ja puolet sokerista tasaiseksi massaksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne vesitilkassa. Lisää liivatelehdet sekä kermavaahto mustikkaseokseen. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä mustikkakerros keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä muutamia tunteja.
Maitosuklaakerros:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Kiehauta 1 dl kermaa ja lisää kermaan suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää jugurtti suklaaseokseen. Sulata liivatelehdet vesitilkassa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Lisää liivatteet ja kermavaahto suklaaseokseen. Levitä suklaakerros jähmettyneen mustikkakerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele kakku kermavaahdolla (mausta halutessasi ripauksella kaakaojauhetta), syötävillä kukilla, mustikoilla, suklaalastuilla ja kaakaotomusokerilla.
Koristele kakku kermavaahdolla (mausta halutessasi ripauksella kaakaojauhetta), syötävillä kukilla, mustikoilla, suklaalastuilla ja kaakaotomusokerilla.
Mustikkahilloke:
5 dl mustikoita
2 dl hillosokeria
1 sitruunan mehu
Pane kaikki aineet kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia kunnes mustikat ovat hajonneet. Aja sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Anna jäähtyä.
Ihana!
VastaaPoistaMinkä kokoista vuokaa olet käyttänyt?
Miia
Tein puolikkaan annoksen 18 cm vuokaan. Tuo ohjeen annos menee varmasti 24 tai 26 cm vuokiin.
VastaaPoistaOK, kiitti! Arvon aina noita vuuan halkaisijoita...
PoistaTaidan tehdä sunnuntaiksi tätä! Ehkä vain puolikkaana ja meinasin laittaa pohjaan digestivekekuja, kun niitä näkyy olevan.
Miia