Mustikka-maitosuklaaunelma

Ramin konditoria, joka muuten niitti menestystä Suomen paras leipomo -kilpailussa, kutsui osallistumaan kakkukilpailuun. Minulla on muutenkin ollut tässä pientä tuotekehittelyä meneillään kakkujen saralla, joten ryhdyin toimeen. 

Halusin yhdistää makeaa mutta raikasta mustikkaa ja iki-ihanaa, suomalaista maitosuklaata. Keväistä ja vaikka äitienpäivään sopivaa fiilistä tavoittelen syötävillä kukilla. Kukat mokomat tosin pikkuisen nuupahtivat kaiken muun säätämisen lomassa. Joka tapauksessa kakusta tuli muuten sellainen kuin halusin: pehmeän täyteläinen mutta samalla marjainen ja raikas. Tummasta suklaasta tulisi varmasti tummempi - siis myös maultaan - suklaamousse, mutta tuossa maitosuklaisessa on kyllä jotain ihanaa keveyttä ja pehmeyttä. Mustikkakin pääsee sen kanssa paremmin oikeuksiinsa.

En varsinaisesti ole mikään kakkuspesialisti, mutta tässä kyllä minulle tärkeät elementit ovat kohdallaan: laadukkaat mutta yksinkertaiset raaka-aineet, erittäin herkullinen lopputulos ja kutsuva ulkonäkö. Kuulostaako tämä sinustakin hyvältä? Käy heti tykkäämässä täällä. Kilpailun voittajakakun tekijä pääsee Pariisiin!


Mustikka-maitosuklaakakku

Pohja:
150 g dominokeksejä
 65 g voita

Mustikkakerros:
4 dl mustikkahilloketta (ohje alempana)
100 g maustamatonta jugurttia
100 g mascarponea
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 dl kermaa

Maitosuklaakerros:
200 g maitosuklaata
1 dl kermaa
50 g jugurttia
3 liivatelehteä sulatettuna
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria


Pohja:
Sekoita hienonnetut keksit ja voisula hyvin keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi.

Mustikkakerros:
Sekoita hilloke, maustamaton jugurtti, tuorejuusto ja puolet sokerista tasaiseksi massaksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne vesitilkassa. Lisää liivatelehdet sekä kermavaahto mustikkaseokseen. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä mustikkakerros keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä muutamia tunteja.

Maitosuklaakerros:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Kiehauta 1 dl kermaa ja lisää kermaan suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää jugurtti suklaaseokseen. Sulata liivatelehdet vesitilkassa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Lisää liivatteet ja kermavaahto suklaaseokseen. Levitä suklaakerros jähmettyneen mustikkakerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele kakku kermavaahdolla (mausta halutessasi ripauksella kaakaojauhetta), syötävillä kukilla, mustikoilla, suklaalastuilla ja kaakaotomusokerilla.

Mustikkahilloke:
5 dl mustikoita
2 dl hillosokeria
1 sitruunan mehu

Pane kaikki aineet kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia kunnes mustikat ovat hajonneet. Aja sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Anna jäähtyä.

Kommentit

  1. Ihana!

    Minkä kokoista vuokaa olet käyttänyt?

    Miia

    VastaaPoista
  2. Tein puolikkaan annoksen 18 cm vuokaan. Tuo ohjeen annos menee varmasti 24 tai 26 cm vuokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK, kiitti! Arvon aina noita vuuan halkaisijoita...

      Taidan tehdä sunnuntaiksi tätä! Ehkä vain puolikkaana ja meinasin laittaa pohjaan digestivekekuja, kun niitä näkyy olevan.

      Miia

      Poista

Lähetä kommentti