Suloisimmat joulutortut


Jossain someselailuissa vastaani tuli tosi kiva tapa tehdä joulutorttuja. Oli kuulemma ollut tosi suosittua viime jouluna, mutta minä tunnetusti tulen vähän jälkijunassa. Joka tapauksessa ohje on helppo ja kiitollinen: luumutäytettä tulee tasaisesti sinne sun tänne ja tortut eivät repeile rumasti uunissa.


Moni suosittelee taikinan tekemistä itse. Mikäs siinä jos harrastuneisuutta riittää, mutta minä ehdotan ennen kaikkea hillon tekemistä itse. Luumuhillon tekeminen on tosi helppoa ja nopeaa, lisäksi sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Ja makuelämys on taattu. Kehtaan väittää, että kaupan voitaikina ja itse tehty voitaikina ovat maultaan varsin lähellä toisiaan. Itse tehty hillo sen sijaan maistuu aavistuksen kanelilta ja ripauksen sitrukselta. Hillon voi maustaa myös lorauksella konjakkia.


Torttujen teko-ohje löytyy Me naisten -sivuilta. Hilloa olen keitellyt monta kertaa, ohjetta voi kurkata vaikka joulukalenteristani monen vuoden takaa. Kaulitsen kaupan valmiin taikinan levyt yleensä vähän pidemmäksi, joten yhdestä levystä tulee kolme tuollaista tähteä.

Lähdemme pitkästä aikaa länsinaapuriin jouluksi, suuntana tunturit. Edessä on joulunviettoa lasten isovanhempien kanssa, suksitouhuja ja tietysti jouluherkkuja. Sitten kuuntelen luultavasti aika paljon joulumusiikkia, muun muassa tätä:


Iloista, herkullista ja tunnelmallista joulunaikaa kaikille!


Kommentit