Paras parsapiirakka
En käsitä miksi en ollut tehnyt parsapiirakkaa aikoihin, tämä oli ihan mielettömän hyvää. Olisin voinut syödä koko piirakan samalta istumalta. Suosittelen tätä äitienpäivän kahvipöytään tai brunssille, ylioppilasjuhliin, picnic-evääksi, you name it.
Ohje on peräisin Kotiliedeltä, tosin sovelsin vähän, koska justiinsa alkuperäisen ohjeen mukaisia juustoja ja kermoja ei nyt sattunut olemaan kotosalla.
Parsapiirakka
Pohja:
150 g voita
0,5 dl voimakasta juustoraastetta (käytin Ritaria)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
Täyte:
1 kg vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua
Päälle:
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl juustoraastetta (edelleen sitä Ritaria)
ripaus rouhittua mustapippuria
Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi
ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta
panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen
minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja
kaada seos vuokaan. Paista parsapiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20
minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.
Oijoi, nyt tiedän mitä teen seuraavaksi! Miksenköhän itsekään ole aikoihin tehnyt parsapiirakkaa. Asia pitää korjata pikimmiten.
VastaaPoistaParsakausi tuli ja meni, ennen kuin tajusin vastata kommenttiisi. Toivottavasti kuitenkin pääsit herkuttelemaan alkukesästä parsapiirakalla.
Poista