Paras parsapiirakka

En käsitä miksi en ollut tehnyt parsapiirakkaa aikoihin, tämä oli ihan mielettömän hyvää. Olisin voinut syödä koko piirakan samalta istumalta. Suosittelen tätä äitienpäivän kahvipöytään tai brunssille, ylioppilasjuhliin, picnic-evääksi, you name it. 


Ohje on peräisin Kotiliedeltä, tosin sovelsin vähän, koska justiinsa alkuperäisen ohjeen mukaisia juustoja ja kermoja ei nyt sattunut olemaan kotosalla.

Parsapiirakka

Pohja:
150 g voita
0,5 dl voimakasta juustoraastetta (käytin Ritaria)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte:
1 kg vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua

Päälle:
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl juustoraastetta (edelleen sitä Ritaria)
ripaus rouhittua mustapippuria

Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista parsapiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.

Kommentit