Paras parsapiirakka

En käsitä miksi en ollut tehnyt parsapiirakkaa aikoihin, tämä oli ihan mielettömän hyvää. Olisin voinut syödä koko piirakan samalta istumalta. Suosittelen tätä äitienpäivän kahvipöytään tai brunssille, ylioppilasjuhliin, picnic-evääksi, you name it. 


Ohje on peräisin Kotiliedeltä, tosin sovelsin vähän, koska justiinsa alkuperäisen ohjeen mukaisia juustoja ja kermoja ei nyt sattunut olemaan kotosalla.

Parsapiirakka

Pohja:
150 g voita
0,5 dl voimakasta juustoraastetta (käytin Ritaria)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte:
1 kg vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua

Päälle:
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl juustoraastetta (edelleen sitä Ritaria)
ripaus rouhittua mustapippuria

Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista parsapiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.

Kommentit

  1. Oijoi, nyt tiedän mitä teen seuraavaksi! Miksenköhän itsekään ole aikoihin tehnyt parsapiirakkaa. Asia pitää korjata pikimmiten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsakausi tuli ja meni, ennen kuin tajusin vastata kommenttiisi. Toivottavasti kuitenkin pääsit herkuttelemaan alkukesästä parsapiirakalla.

      Poista

Lähetä kommentti